Nieuws 2005

Winter 2005

van de winter hebben we niet veel hoeven doen. Alleen wat kleine verbeteringen.

30 juni 2005

De nieuwe site is bijna klaar. Daarom vandaag het eerste nieuws.

Momenteel gaat het best goed met de gompie. We hebben op alle competitie wedstrijden een top 3 gehaald.

2 augustus 2005

Na heel wat tweede plaatsen te hebben gehaald achter Lambada, Jackass en Reny's Mission Impossible is het ons in Cadzand (alweer) gelukt om een dikke eerste plaats te halen. Daarmee kregen we genoeg punten voorsprong op de nummer 2 om eerste te worden. Er komen nog wat wedstrijden aan, dus dat wordt spannend! Hier een foto! (met dank aan tp-holland)

Uitslagen

6 augustus 2005

Tussen de regenbuien door werd de wedstrijd in achterveld gereden. De baan leek niet zo heel slecht, maar miste hier en daar nogal wat grip. Vooral de eerste 20 meter. Voorzichtig rijden dus! RenÚ ging de eerste keer te vlot op het gas, maar reageerde snel. Binnen de 20 meter stopte hij. De sleepwagen nam hem mee terug en hij mocht opnieuw proberen. Het leek effe goed te gaan en toen RenÚ hem voelde trekken, ging het gas er op. Helaas kwam er nog een slecht stuk aan. Die Rover Meteor is natuurlijk zo supersterk dat de achterwielen meteen begonnen te groeien. Na 50 meter of zo was het over. De gebroeders Groenheide mochten als bijna laatste proberen en zij bleken precies de goede route en afstelling gevonden te hebben. Moeiteloos reden ze naar een eerste plaats!!

Uitslagen

13 augustus 2005

In Lochem was het ook maar net aan droog. De baan leek best goed te zijn en de Gomp ging perfect. Toch kwam hij op het laatst in een slecht stuk terecht. De voorwieltjes op de grond en de snelheid ging er meteen uit. Een derde plaats... 

Uitslagen

20 augustus 2005

IMG_0343.jpg (360550 bytes)Wat een pech!!. Hier in Meerkerk hadden we de kampioensplaats kunnen vastzetten. Bij de start bleek het stuur los te zitten. RenÚ stopte voor de 20 meter en probeerde opnieuw. Hij dacht dat het stuur toch echt vast zat, maar daar kwam snel verandering in. Met het stuur en de stuuras in de hand probeerde hij ook nog gas te geven. Gelukking stond de Meteor rijk genoeg om half gas te kunnen rijden. Dat was geen probleem, maar hij had liever vol gas gegeven. De afstand was niet om over naar huis te schrijven, dus dat doen we dan wel op internet... Een vierde plaats betekent dat het heel moeilijk wordt om nog kampioen te worden in Bakel. Er is hard gewerkt aan een betere borging van het stuur, zodat we op het EK in Engeland VOL GAS kunnen geven en hopelijk met de grootste beker naar huis kunnen!!

Uitslagen

EK 2005

Lees hier over het europees kampioenschap 2005

Oktober 2005

Het is al weer even geleden, maar het moet natuurlijk wel vermeld worden op onze site...
Op de - voor ons - laatste wedstrijd in het seizoen hadden we nog Nederlands kampioen kunnen worden. Maar ja... dat zal je net zien... dat geluk hebben wij niet. (ahum... lees even hier boven hoe we europees kampioen werden...)

afbeelding-31.jpg

Maar toch.. het was weer een gezellig weekendje in Bakel. Veel bier en heeeeel veel geduld voordat alles op de baan was geweest. We hadden helemaal niet zo'n verkeerde run maar de Lambada en Jackass waren ons voor. Ook V12 collega Mission Impossible was net even verder.

Ach ja... een derde plaats is toch ook leuk?

Uiteraard werden er meteen plannen gesmeed voor de komende winter. Nog vˇˇr het Gelredome zit de nieuwe blower er op. De nieuwe carbon scoop moet nog even wachten tot Zwolle. Er is al getest met de blower, en het lijkt er op dat het Rover motortje wat harder gaat zingen de komende tijd. Er zijn niet voor niks 6 uitlaten afgevlogen !! 

In de tussentijd zijn de gompiemannen druk bezig geweest in de werkplaats. Er is een nieuw dak op het "hokkie van RenÚ" geplaatst en er is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de boel op te ruimen.
Er zijn stellingen in de achterste schuur gemaakt en een hoop oude rommel is weg. "Die Rooie" heeft nu zijn eigen hok gekregen om banden te slijpen. Zo hebben wij geen last meer van die zwarte zooi. De motoronderdelen zitten nu netjes in de nieuwe stellingen. Genoeg voor "een grote".

Gompie Feest 2005

Elk jaar houden we natuurlijk het Gompie Feest. Dit jaar was er nog wat meer te vieren, omdat we Europees en runner-up Nederlands kampioen zijn geworden. Er waren honderden kaartjes verstuurd naar genodigden en ook een heleboel verkocht aan Maasland en omgeving. Totaal waren er ongeveer 500 bezoekers waarvan ruim de helft genodigden. En het was SUPER gezellig. 

Over de band "Rockband Contact" die we dit jaar hadden uitgenodigd was iedereen goed te spreken. De stemming zat er goed in!
Afgezien van een kapotte voorruit voor het Black Widow team (hekkie tegengekomen) is het helemaal goed verlopen.

GroteFoto=CA47TPCX.jpg (541897 bytes) GroteFoto=CIDABDFD.jpg (410566 bytes) GroteFoto=DKWYWUV6.jpg (397231 bytes)
GroteFoto=QA4WGKEQ.jpg (464655 bytes) GroteFoto=WD4ZRXCB.jpg (457327 bytes) GroteFoto=ZTUCEN4H.jpg (478977 bytes)

Klik op de fotootjes voor vergrotingen. (met dank aan de band "Contact")

Op de zondagochtend hebben we de loods van Welvreugd weer schoongemaakt. Hij is weer zo goed als nieuw.

Gelredome 2005

Al vˇˇr het Gompie Feest was de trekker helemaal in orde gemaakt. De nieuwe blower zit er netjes op en de eerste test zag er erg goed uit. De motor ging zo hard tekeer dat er 6 uitlaten kapot gingen. RenÚ ging lassen, Wurm ging pijpen zagen en de rest ging met de sleutels aan de slag.

IMG_0444.jpg (65046 bytes) IMG_0443.jpg (54787 bytes)

Maar ja... het blijft natuurlijk afwachten wat hij met een echte baan en sleepwagen doet.

Onze grootste Amerikaanse fan was (natuurlijk speciaal voor ons...) naar Arnhem gekomen om de Gomp te zien. Met een geleende Gator sleepte hij ons naar de weegbrug. Helaas mocht hij niet veel verder komen, omdat het nogal streng beveiligd was.

IMG_0445.jpg (56175 bytes)IMG_0447.jpg (73526 bytes) IMG_0448.jpg (80986 bytes)

De mini's mochten als eerste rijden. Omdat vorig jaar de baan verpest was door de vrachtwagens. Nou.... dat hebben we geweten!

De baan was net zo slecht als in Achterveld. Degenen die daar bij waren weten wat dat is. NAT. En dat betekend geen grip. De toppers van Nederland - en dus ook wij - konden gewoon geen gas geven. RenÚ bewoog amper de gashendel en hij stond al zowat achterstevoren op de baan. Bij Lambada en Jackass ging het al net zo slecht. De gebroeders Groenheide hadden wel succes. Zij gebruikten dezelfde afstelling als in Achterveld en wonnen wederom. Hopelijk gaat dat ook zo goed als die Hemi echt vermogen gaat leveren. Ik vrees van niet...

Vorig jaar hadden we 13 meter... dit jaar maar liefst 14. ╔Ún lichtpuntje... we hebben Jackass verslagen. Maar ja... dat doen we liever in de buurt van de 90 meter...

IMG_0449.jpg (76714 bytes) IMG_0450.jpg (71056 bytes)

Mooi uitzicht op de nieuwe bus van RenÚ en de gompie aanhanger... Wat is tie toch klein hÚ onze Gomp....

Nieuws van 2006

Terug